CCTV; kelime anlamı Closed Circuit Television yani kapalı devre televizyon sistemi demektir. Kamuya açık yayın yapmak isteyen herkes normal bir TV sistemini yayınlayabilir ancak CCTV sistemini özel olduğu için sadece sistemi kuran yetkili personel izleyebilir. Kapalı devre televizyon sistemi, kameradan alınan görüntüleri genellikle bir kablo yardımıyla monitör üzerinden izlememizi sağlayan bir sistemdir.



CCTV ne için kullanılır?

 Cctv, ilk olarak Alman mühendis Walter Bruch tarafından Siemens için tasarlandı ve V2 roketini izlemek için 1942'de Almanya'da kuruldu. 1962'de, 20 yıl sonra, halka açık yerlerde kapalı devre televizyon kullanıldı. Günümüzde CCTV sistemleri tek başına çalışabilir ve diğer güvenlik sistemleriyle (hırsız alarmları, yangın alarmları, akıllı evler gibi) entegre edilebilir. Genellikle tercih edilen güvenlik kameraları HDCVI ve IP kameralardır.



Kamera güvenlik sistemi nerede kullanılır?

 Geçmişte kamera sistemi lüks görünüyordu ama bir zorunluluk haline geldi. Üreticiler arasındaki teknolojik gelişme ve rekabet nedeniyle şu anda herkesin bütçesine ve isteklerine uygun sistemler var. Herkesin farklı bir ihtiyacına hitap etmektedir. Bazı insanlar işyerinin güvenliği için, bazıları evin güvenliği için, bazıları çocuklar için, bazıları evcil hayvanlar için, bazıları da otopark için kullanıyor. Ancak tüm bu yöntemlerin ortak noktası, güvenlik ve temelsiz olaylar için kullanılmasıdır. Bugün trafikte, alışveriş merkezlerinde ve yürüdüğümüz her yerde kamera sistemleri ile korunuyoruz. NGS Teknoloji olarak müşterilerimizin sistemini oluşturmak veya güncellemek için çalışıyoruz.



Kamera, güvenlik sisteminin en önemli parçalarından biridir ve alan ve amaç seçiminde değerlendirilmelidir. Bu şekilde amacına uygun bir çözüm belirlenecektir. Kullanılan teknolojiye bağlı olarak tercih edilen kameralar aşağıdaki gibidir:



 Analog kameralar: Piyasadaki en eski teknoloji ve en yaygın kullanılan kamera sistemleridir. Kurulumu kolay ve düşük maliyetli olduğundan diğer kamera türlerinden daha popülerdir. Analog kameraların dezavantajı çözünürlüklerinin çok yüksek olmamasıdır. Basit çalıştırma mantığı sayesinde bu kameralar hareket ettirilebilir veya sabit şekilde ayarlanabilir. Kameranın çektiği görüntü kayıt cihazına UTP kablosu ile gönderilir ve görüntü dijital görüntüye dönüştürülerek yüksek kalitede saklanır.


Teknolojinin gelişmesiyle birlikte analog kameraların görüntü kalitesi de iyileştirildi. HD ve CDI kameralar, yüksek çözünürlüklü AHD kameraları destekler. Bu kamera, yüksek çözünürlüklü görüntüler elde etmek için analog video sinyallerini geleneksel kablolar aracılığıyla iletir.



IP kameralar: Doğrudan ağa bağlanan IP kameralar, videoyu doğrudan dijital ortama kaydettikleri için sayısallaştırıcılara ihtiyaç duymazlar. Bu nedenle, bu kameralardan elde edilen görüntüleri izlemek için bir kayıt cihazına ihtiyacınız yoktur. IP kameralar ince ve esnek kablolarla internete bağlanabilir. Çözünürlükleri analog kameralardan çok daha net. 



Kutu kameralar: Kutu kamera, en eski kamera türüdür. Hava şartlarına bağlı olarak fotoğraf çekme kabiliyeti değişiklik gösterecektir. Lenssiz bu kameralar genişletilebilir lenslerle desteklenebilir.


Bullet Kameralar: Bullet Kameralar Piyasada en sık kullanılan kamera cinslerinden bir tanesidir. Hava koşullarına karşı uygun olan bu kameralar gece görüş sistemine sahiptir.  Kızılötesi aydınlatma kullanılarak gece de rahatlıkla kayıt operasyonunu devam edebilir. Objektifi değişken ya da sabit olarak tercih edilebilir. Montajı kolay olan bu kameralar, istediğiniz alanı net bir biçimde görüntüleyebilmek için hareket ettirilebilir.


Dome Kameralar: Dome kameralar estetik için üretilmiştir. Hemen fark edilememe özelliğine sahiptir. Bunun için ilk bakışta görebilmek zor olabilir. Dome kameralar hareketli ya da sabit özelliğe sahiptir.  Bu kameralar, arzu ettiğiniz alanı net bir biçimde görüntüleyebilmek için hareket ettirilebilir.



Siz de NGS Teknoloji’nin ürün ve hizmetleri hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz…



PAYLAŞ


İLETİŞİM
EN ÇOK TIKLANANLAR
BİZİ TAKİP EDİN
HABER BÜLTENİ

Güncel haberleri almak için lütfen mail adresinizi giriniz.

Başarılı! Mail listemize eklendiniz.
Uyarı! Bir sorun oluştu! Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.
Başarılı! Adresiniz mail listesinden çıkarıldı.